۱۴ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۳۹

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان خبر داد؛

ثبت جهانی ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی گیلان

ثبت جهانی ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی گیلان

رشت - سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از ثبت جهانی ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی استان خبر داد و گفت: جنگل‌های هیرکانی بوسار تالش، گشت رودخان فومن و سیاهرود رودبار ثبت جهانی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرخوش کرم زاده شامگاه شنبه در گفتگو ویژه خبری شبکه باران، اظهار کرد: حدود ۵۶۵ هزار هکتار جنگل در گیلان وجود دارد که عرصه‌های بسیار ارزشمند این استان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه آفات، آتش سوزی و قاچاق جنگل‌ها در گیلان عموماً تک پایه‌ای است، افزود: آفات جنگل‌ها و مراتع بیشتر تک پایه‌ای رخ می‌دهد و گسترده و فراگیر نیست و همین مهم در خصوص آتش سوزی و قاچاق نیز صدق می‌کند.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از حریق ۶ هکتار از جنگل‌های این استان در هفته‌های اخیر خبر داد و اضافه کرد: در این آتش سوزی‌ها که در مناطق مختلف استان اتفاق افتاده بود خسارت زیادی به جنگل‌ها و مراتع وارد شد.

کرم زاده از ثبت جهانی ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی گیلان خبر داد و بیان کرد: جنگل‌های هیرکانی بوسار تالش، گشت رودخان فومن و سیاهرود رودبار با گذر از استانداردها، ثبت جهانی شد.

وی با بیان اینکه کمیته راهبردی حفاظت از جنگل‌های هیرکانی در گیلان تشکیل شده است، افزود: تهیه و تدوین طرح‌های پایدار مدیریت جنگل‌های هیرکانی تحقق یافته است.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه بهره برداری از جنگل‌های هیرکانی استان متوقف شده است، گفت: در کنار توجه به برداشت چوب، به پهنه‌های گردشگری، حفاظتی، مرتع داری و ذخیره گاه‌های جنگلی مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد.

شناسایی ۲۹ حوزه آبریز در گیلان

کرم زاده از شناسایی ۲۹ حوزه آبخیز در گیلان خبر داد و اضافه کرد: طرح‌های تفصیلی این مناطق انجام شده به زودی وارد فاز اجرایی می‌شود.

وی با تاکید بر حذف بسترهای حریق در جنگل‌های گیلان، افزود: افزایش دما، صاعقه، وزش باد گرم، کاهش رطوبت زمین و همچنین بی احتیاطی مردم و مسافرین منجر به حریق گسترده در جنگل‌ها و مراسم می‌شود.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه حریق در جنگل‌ها و مراتع بیشتر در نیمه دوم سال اتفاق می‌افتد، گفت: در ۱۱ ماهه گذشته با کاهش تعداد آتش سوزی‌ها و افزایش ۳۷ درصدی حریق در سطح استان روبرو بودیم.

کرم زاده از وجود ۴ هزار کیلومتر آتش بُر در گیلان خبر داد و اضافه کرد: جاده‌های جنگلی گیلان هم نقش آتش بُر را در حفاظت از جنگل‌ها ایفا می‌کند.

وی با اشاره به بلوک بندی جنگل‌های گیلان، افزود: جنگل‌های گیلان به ۳۲۲ بلوک تقسیم بندی شده است.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه یک میلیون عرصه جنگلی فقط با ۵۰۰ نفر حراست و حفاظت می‌شود، گفت: در کشورهای پیشرفت برای هر هکتاری مأمور حراست و حفاظت در نظر گرفته می‌شود و از طرفی تمام امکانات هم در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

تولید ۲.۵ میلیون اصله نهال در گیلان

کرم زاده با اشاره به تغییر تحول عرصه‌های طبیعی، بیان کرد: این عرصه‌ها برای ایجاد ساخت و سازهای روستایی به بنیاد مسکن تحویل داده شده است.

وی با اشاره به دلایل افزایش آلودگی‌ها، افزود: گرم شدن هوا و آلودگی‌های محیطی و سخت شدن زندگی شهری در کلانشهرها، نیاز بشر را به جنگل‌ها و طبیعت دو چندان کرده است.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به تعهد کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور، گفت: کاشت درخت در نقاط مختلف باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

کرم زاده ادامه داد: کاشت ۳۲ میلیون اصله درخت، سهم گیلان در کاشت یک میلیارد درخت در کشور بوده است.

وی از تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های گیلان خبر داد و افزود: بر اساس برنامه ریزی ها در سال‌های بعد این رقم به افزایش سه برابری خواهد رسید.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با اشاره به شاخصه‌های برخورداری از عنوان قطب زراعت چوب در کشور برای این استان، بیان کرد: گیلان هزار هکتار تعهد زراعت چوب دارد که برای هر هکتار بالغ بر هزار اصله درخت کاشت می‌شود.

کد خبر 5725149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha